Vot Diaspora

Pe data de 15 noiembrie 2020 au loc alegerile prezidențiale din Republica Moldova. Cetățenii moldoveni cu drept de vot, care au domiciliul sau reședința în străinătate, pot vota la secție. Pentru a afla care sunt pașii pe care trebuie să-i parcurgeți pentru a vota în cadrul acestui tur electoral, consultați ghidul de mai jos.

Despre

Vot Diaspora este o platformă care simplifică pe înțelesul cetățenilor ghidul electoral al alegerilor prezidențiale, care vor avea loc pe 15 noiembrie 2020. Vot Diaspora este un proiect elaborat de Code for Moldova, pentru a facilita accesul cetățenilor moldoveni de peste hotare la informație și a ajuta la o mai mare transparență a procesului electoral.

Accesând votdiaspora.md, toți cetățenii vor putea să verifice, alături de documentele și procedurile necesare pentru a vota la secție dacă se află în afara țării. Website-ul va fi disponibil cu informații actualizate la fiecare scrutin electoral.

Vot Diaspora face parte din ecosistemul electoral dezvoltat de voluntarii Code for Moldova. Aplicația este preluată de la Code For Romania pro bono în cadrul Civic Labs, unul dintre programele prin care asociația proiectează soluții de tehnologie civică pentru problemele țării.W


Dezvoltată de:

Code4Moldova

În parteneriat cu:

Code4Romania

Informează-ți prietenii

Distribuie aceste informații în social media pentru a ajuta cât mai mulți moldoveni să afle unde pot vota la alegerile prezidențiale din 2020, de ce documente au nevoie și alte sfaturi utile.

Susține-ne

Vot Diaspora este un proiect dezvoltat pro-bono de o echipă de voluntari Code for Moldova. În fiecare zi, sute dintre prietenii si colegii tăi lucrează pentru a construi intrumente digitale utile pentru a ne face viața mai ușoară și pentru a aduce Republica Moldova mai aproape de progresul tehnologic. Ajută-ne să continuăm.

Donează